woensdag 16 april 2008

Web 2.0

Beste lezers,

Tja, web 2.0 zie ik daar iets in. Jazeker, heel veel zelfs. Het punt is zijn wij daar als bibliotheek al klaar voor. Volgens mij een enkeling al wel, maar de organisatie als geheel nog niet. Er moet nog een omslag komen waarbij er anders gedacht wordt over het aanbieden van informatie en je actief bewegen daar waar de klant/bezoeker is. In mijn beleving kunnen Wiki's, foto's of filmpjes zeker een rol spelen, maar dan zullen er binnen de organisatie wel mensen moeten worden vrijgemaakt om daarmee te experimenteren. Gelukkig zie ik enkele enthousiaste cursisten die wellicht daar een rol zouden kunnen spelen. Als de vorderingen van deze cursus meer gaan rondzingen zal dat ook zijn effect hebben. Zien wat de nabije toekomst brengt.

Groeten,
TonSab

Spielerei

Beste lezers,

Vanavond met ding 8 aan de slag gegaan. De imagegenerators. Ja ze vinden wat uit. Zie hiernaast het resultaat, zoals gewoonlijk moeten de kinderen er weer aan geloven, maar volgens mij vinden ze dat vast niet erg. Leuk om met zo'n generator te werken, maar het blijft spielerei. In een werksituatie kan ik mij daar geen praktisch nut bij bedenken. Wel leuk voor feestjes natuurlijk. Onthouden dus.

Groeten,
TonSab

donderdag 10 april 2008

Flock

Beste lezers,

Vanavond geexperimenteerd met www.flock.com. Een website bij uitstek geschikt voor het sociale web. Er zijn veel koppelingen mogelijk, en voor bloggers, chatters etc. is dit een ideale browser. De komende tijd meer leren over deze fascinerende browser. Als aardigheidje heb ik nog een videootje van de kinderen toegevoegd. Toch makkelijk!