dinsdag 25 november 2008

Youtube

Met Podcasts heb ik nog niet zoveel, dat laat ik voorlopig aan mij voorbij gaan, maar Youtube heb ik wel ontdekt. Ik heb al enkele filmpjes van de kinderen er op gezet, en af en toe zoek ik naar iets leuks om daar te bekijken. De kinderen vinden vooral de filmpjes van Ronaldinho het bekijken meer dan waard. Een mooie tool om filmpjes met anderen te delen, en het werkt nog super eenvoudig ook. Kijk maar eens naar het volgende filmpje waarin zoon Pijke zijn Mandoline kunsten ten beste geeft http://www.youtube.com/watch?v=iol7S_LrXKc

Groeten,
TonSAB
Blogged with the Flock Browser

maandag 17 november 2008

Chatten ding 14

Chatten, ja daar heb ik eigenlijk nog niet zo veel mee. Persoonlijk contact vind ik toch prettiger. Daareentegen zie ik wel de voordelen van een chatfunctie, en vind ik ook dat de bibliotheek zo'n functie zou moeten hebben. Voor een snel antwoord kan het erg nuttig zijn. Het is een communicatiemiddel die naast de andere middelen (mail, post, telefoon) ingezet kan worden.

Groeten,
TonSAB
Ding 13

Vandaag gewerkt met Google Docs. Erg handig al is de opmaak erg basic. Voordeel is dat je iets aanmaakt en plaatst op google docs en dat anderen dat zonder jouw tussenkomst kunnen benaderen. Niets meer doorsturen, of terugzenden. Gewoon daar ter plekke bewerken en opslaan. Handig, maar het zou nog beter zijn als zo'n tool in een office omgeving wordt geintegreerd. Het apart inloggen op Google docs is toch een onhandige stap, die wellicht een "kleine" drempel vormt.

Groeten,
TonSAB

woensdag 12 november 2008

Flock

Web 2.0 vraagt veel van de gebruiker. Veel tijd, veel geduld, creativiteit, inspiratie en verdraaid veel inlogcodes en wachtwoorden. Kan dat nu niet anders. Ja, dat kan. Het antwoord is: gebruik een "social webbrowser". Die webbrowser gebaseerd op Mozilla heet Flock www.flock.com en is gratis te downloaden. Flock is een veel betere webbrowser dan het veel gebruikte Internet Explorer, met een aantal geïntegreerde 2.0 functies. Zo kun je er je inloggegevens voor mail, blogs, en veel web2.0 applicaties in kwijt, waardoor je direct toegang krijgt tot je persoonlijke stukje web. Vooral voor het gebruik van Flickr is het erg handig: een mooie ‘mediabar’ én een uploader voor je foto’s. Veel minder apart inlogwerk dus. Bovendien voorzien van een rss-pagina, waarin je je feeds kan beheren (als je je eigen blog(s) hebt toegevoegd, komen hier automatisch de feeds op reacties in te staan!): een apart netvibes-account is dan niet meer nodig.
Voor de cursisten van de SAB is het jammer dat deze webbrowser niet door Saxion wordt aangeboden, maar thuis heb je er veel plezier van. Echt iets om uit te proberen.

Groeten,
TonSAB