maandag 31 maart 2008

Gebruik van Flickr

Beste vrienden,

Het zoeken in Flickr via bijvoorbeeld de kleurenzoeker is erg mooi. Het is een speeltje, maar toch als je een bepaalde sfeerfoto zoekt kan dat zeker werken. Zelf zie ik meer in het gericht op een trefwoord/tag zoeken. Ten slotte zoek je toch vaak iets specifieks. De mashupps heb ik ook bekeken, maar dat is mij toch te veel spielerei. Je kan er ongetwijfeld iets mee, en het is leuk gedaan, maar voor mij is Flickr toch vooral een online fotoalbum waar je gratis je foto's kunt parkeren, en die dan makkelijk zien in te zien door vrienden en familie.

Groeten,
Ton

zondag 30 maart 2008

Gebruik van Flickr


Beste vrienden,
Zojuist foto's op Flickr geplaatst. Onder andere deze witkopzeearend. Deze foto's is overigens niet van Flickr gedownload maar van de eigen pc. Dat downloaden van Flickr ging te vaak fout. Morgen doe ik het nog een keer. Mijn angst om deze sites te gebruiken verdwijnt langzaam en dat is mooi om te zien, want er zitten veel voordelen aan. Wel laat ik het gebruik uitsluitend voor familie en vrienden. Enige controle over wie dit soort privacy-gevoelige informatie mag zien wil ik natuurlijk wel houden.
Groeten,
Ton

zaterdag 29 maart 2008

RSS-feeds

Beste lezers,

Druk met de RSS-feeds. Zeer handig! Die truc en het werken met Netvibes gaat nu heel goed. Mijn cursisten zijn nu ook begonnen en dat geeft een hoop administratie. Wel goed dat je de blogs via de RSS-feeds goed kunt volgen. Het valt me wel op dat als je werkt in google docs of gmail je snel moet handelen, want als je even niets doet wordt de verbinding verbroken. De tabs in Netvibes heb ik gebruikt, maar dat wordt pas interessant als ik alle 13 cursisten online heb. Dan ga ik alle cursisten apart zetten. Als het een beetje meezit vanavond of morgen werken met Flickr, dat kan heel handig zijn. We zullen zien.

Groet,
TonSab

dinsdag 11 maart 2008

Fotootje erbij


Beste medelezers,


Vandaag probeer ik weer een fotootje erbij te plaatsen. Met de adviezen van Marina moet dat lukken. Wil graag verder met de cursus, maar blijkbaar moet ik even geduld hebben totdat er weer iets op de site verschijnt. Net al het gehele verhaal ingetypt, maar helaas weer verloren doordat de verbinding verbroken werd. Onder het motto de aanhouder wint, hier nogmaals een fotootje. Het is een strand bij Orosei (Sardinie), onze vakantiebestemming dit jaar.


Groeten,

Ton

dinsdag 4 maart 2008

Eerste opdrachten cursus 23 dingen




Aarzelend worden de eerste ervaringen met nieuwe mogelijkheden gemaakt. Probleem is dat nog onvoldoende bekend is wat dingen doen en wat de mogelijkheden van bijvoorbeeld netvibes zijn. Enige terughoudendheid is er zeker v.w.b. het aanklikken van knoppen en links. Inmiddels heb ik een Gmail-account aangemaakt, een netvibespagina opgestart en een blog opgestart. Niet slecht, maar nu wat er mee te doen. Op netvibes heb ik nu diverse RSSfeeds aangemaakt. Daar zie ik zeker mogelijkheden voor. Allereerst zal ik voor mezelf uitmaken welke RSSfeeds voor mij nuttig zijn, en me daarna daar er op abonneren. Wellicht vanavond meer.




TonSab

Eerste schreden

Beste Lezers,

De eerste schreden als blogger. De komende weken zal ik hier mijn wederwaardigheden over mijn belevenissen als cursist van de 23dingen weergeven. Fouten, ontdekkingen etc. Voor straks veel leesplezier.

Groeten,
Ton