dinsdag 4 maart 2008

Eerste opdrachten cursus 23 dingen




Aarzelend worden de eerste ervaringen met nieuwe mogelijkheden gemaakt. Probleem is dat nog onvoldoende bekend is wat dingen doen en wat de mogelijkheden van bijvoorbeeld netvibes zijn. Enige terughoudendheid is er zeker v.w.b. het aanklikken van knoppen en links. Inmiddels heb ik een Gmail-account aangemaakt, een netvibespagina opgestart en een blog opgestart. Niet slecht, maar nu wat er mee te doen. Op netvibes heb ik nu diverse RSSfeeds aangemaakt. Daar zie ik zeker mogelijkheden voor. Allereerst zal ik voor mezelf uitmaken welke RSSfeeds voor mij nuttig zijn, en me daarna daar er op abonneren. Wellicht vanavond meer.




TonSab

2 opmerkingen:

Marina Noordegraaf .... zei

Ha Ton,

Succes met de dingen!

Nog ff wat betreft het uploaden van plaatjes. Als je dat via URL wilt doen moet er .jpg of .bmp of .gif in de URL staan (bijvoorbeeld deze of deze URL.

Als je op een Flickr pagina bent dan werkt het toevoegen via URL niet omdat er 1. meerdere plaatjes op een pagina staan 2. in de URL geen identifier staat die aangeeft dat het om een uniek object gaat.

Maar wat je wel kunt doen: boven elke foto in Flickr staat "blog this". Even de stappen volgen en dan volgt de rest vanzelf. De Foto opslaan en vervolgens uploaden kan ook. Zo doe ik het altijd omdat ik dan helemaal vrij ben hoe ik de layout etc. aanpas. Mijn ervaring is dat dat het beste werkt met .jpg en niet met .bmp

Ik hoop dat het je lukt in de volgende post een mooie foto te plaatsen!

Rob Coers zei

Ook ik wens je veel plezier en succes in je rol als coach, maar ook als ontdekkingsreiziger!